Syreneset fort

Trenger du en spennende og lærerik tur for deg og familien er turen ut til Syreneset fort å anbefale. Det er godt skiltet hit og en tilrettelagt parkeringsplass. Turen som går på sti og delvis traktorvei, er 1,3 km en vei.

Fortet er et tysk kystfort fra 2. verdenskrig, som ble betjent av 50 soldater. Her hadde de blant annet smie, våpendepot, stall, grisehus, forsamlingslokale og bilgarasje. Tyskerne hadde utsikt og kontroll over all skipstrafikk her. På kanonstillingene får du full oversikt over havlandskapet, med utsikt fra Haugesund til Stavanger. Da krigen var slutt, ble kanonene sunket i Nedstrandsfjorden og mesteparten ble brent ned med unntak av betongen. Den dag i dag kan du gå inn i bunkersene, noe barn syns er ekstra spennende. Lommelykt anbefales.

Syreneset fort

På Syreneset fort få du turopplevelse, fantastisk utsikt og historie i en og samme tur. Det er satt opp benker og informasjonstavle om krigshistorien. Og er du glad i å fiske har du mulighet til det ved blant annet Buksevigå som det er skiltet til.

Klikk for å se på google maps