Strender

Hva sier du til å rusle på en kritthvit strand, nyte sola i en solstol eller hive seg ut i det turkisblå havet på en svømmetur? Langs sør- og vestkysten av Karmøy ligger strendene på rekke og rad. Flere av dem i kort avstand fra campingen. En timinutters gåtur med nydelig utsikt, bringer deg til Sandhålandsanden. Og om du går videre over noen knauser, kommer du til Hemnessanden. Stranden som kanskje er den fineste av alle, Sandvesanden, ligger fem minutters kjøring unna (3,8 km). Om du velger å kjøre ti minutt i motsatt retning, mot nord, kommer du til Åkrasanden, den mest populære. Åkrasanden har det anerkjente miljømerket Blått flagg, som er en eksklusiv internasjonal miljøsertifisering for strender og marinaer.

Her er det bare å velge og vrake fra den ramsalte strandmenyen.

Sandhålandsanden

Kun ti minutters gange fra campingplassen ligger denne flotte stranda. Og av Karmøys utallige strender i bukter og viker er dette faktisk den eneste som kan ses fra hovedveien.
Klikk for å se på google maps

Hemnessanden

Denne stranda ligger en tre minutters gåtur nord for Sandhålandsanden. Den ligger mer skjult, så her er det gode muligheter for at du kan få stranda helt for deg selv.

Klikk for å se på google maps

Sandvesanden

Om du kjører tre minutter sørover, i retning Skudeneshavn, kommer du til en avkjørsel til Sandvesanden. En stor hvit Sandstrand mellom klipper og knauser. Dette er sammen med Stavasanden, den mest populære surfestranda på Karmøy.

Fra Sandvesanden går det fine turstier i begge retninger. Den ene via Mjølhussanden og den andre mot Sandve havn.

Klikk for å se på google maps

Mjølhussanden

Like ved Sandvesanden om du følger stien over den lille steinbrua fra felles parkeringsplass, ligger Mjølhussanden.

Er det mye folk på Sandvesanden vil du kanskje oppdage at det kan være litt roligere på denne stranda.

Klikk for å se på google maps

Stavasanden

Stavasanden like ved havna på Ferkingstad, ligger 7 minutters kjøring mot nord fra campingen. En hvit liten sandstrand hvor flotte bølger ruller kontinuerlig innover mot land, med unntak av de helt vindstille dagene.

Dette er en populær strand for surfing og kiting. Dette er også den stranda flest kjører til når de vil oppleve storhavet velte innover på stormfulle dager. Her kan man sitte trygte i bilen på parkeringen over stranda og oppleve de sterke naturkreftene.

Klikk for å se på google maps

Åkrasanden

Åkrasanden, like ved Åkrehamn sentrum, ligger 10 minutters kjøring mot nord fra campingen. Denne har flere ganger blitt kåret til Norges fineste strand, med yrende folkeliv på fine sommerdager.

Den skiller seg fra de andre strendene fordi den egentlig består av 7-8 strender, som ligger som små laguner på rekke og rad. Dette gjør også området populært gjennom hele året for turgåere.

Åkrasanden har nå i flere år hatt miljømerket Blått flagg.

Klikk for å se på google maps